Bestaande website splitsen naar 3 websites

Lucienne van de Lans en Wout Bosma hebben 3 bedrijven: vioolbouw, gitaarbouw en een Bed & Breakfast. Deze drie bedrijven werden gepresenteerd in één website. Zij bevinden zich alle drie op dezelfde locatie. Mijn advies was, om voor ieder bedrijf een eigen website te maken en een eigen Google Mijn Bedrijf, zodat de verschillende doelgroepen beter bediend worden.

Zo is deze website ontstaan voor de doelgroep violisten en andere mensen die op zoek zijn naar een viool of hun viool willen verkopen. Lucienne bouwt zelf violen, verkoopt ze, verhuurt ze en levert allerhande materialen die violisten nodig hebben. Het leuke is, dat ik zelf viool speel en me verwant voel aan het ‘product’.

Voor deze website heb ik ook een ‘webshop’ gebouwd. Deze fungeert als een etalage, want online verkopen is niet de bedoeling. Wel het showen van de voorraad violen en afspraken maken voor een bezichtiging.

Samen met het splitsen van de oude website naar 3 specifiek op de doelgroep gerichte sites ging samen met het inrichten van Google Mijn Bedrijf voor ieder bedrijfsonderdeel en voor onderdeel een eigen social media kanaal inrichten. Dit laats heeft Lucienne voornamelijk zelf gedaan, met een inspiratiesessie hier en daar advies van mij. Ze kan nog steeds bij mij terecht voor vragen over de Socials. Hierin verandert dagelijks toepassingen, zodat soms de bomen een beetje verdwijnen uit het bos. 

10 + 6 =

popup